De kracht van massage


Voel maar hoe het met je is……

Pijn die maar niet overgaat, pijn die steeds terugkomt, pijn die je vertelt wat je voelt, wat je mankeert…Wat vertelt je klacht je? Je lichaam en jij zijn een onverbrekelijke eenheid. Je lichaam vertelt je wat je zelf niet ziet.

Aanraken en massage zijn al zo oud als de mensheid. Altijd al hebben we onze handen gebruikt om troost en genezing aan elkaar te bieden. Aanraken is contact, warmte en geruststelling. Het is een bevestiging van ons bestaan en is essentieel voor ons gevoel van eigenwaarde. Aanraken is een natuurlijke manier van communiceren. Baby’s verkennen de wereld vooral met hun tastzin, en zonder de liefdevolle aanraking van hun ouders kunnen ze niet in harmonie opgroeien. Aanraken en massage zijn dus essentieel voor een goede gezondheid. Onderzoeken naar de effecten van massage tonen telkens weer aan dat massage de bloeddruk verlaagt en herstel van belaste spieren ondersteunt. Massage heeft vooral effect op het parasympatisch zenuwstelsel, het gedeelte dat het lichaam helpt te herstellen, tot rust te komen, stress, stemmingswisselingen en angsten te verminderen door de aanmaak van  de hormonen serotonine, endorfine en oxytocine. Daarnaast verbetert massage het natuurlijke afweersysteem van het menselijk lichaam doordat het aantal lymfocyten en "natural killer cellen" toeneemt na massage.

Ervaar het zelf!

 

Sportmassage

Een stevige lichaamsmassage volgens de westerse technieken met strijkingen en knedingen, eventueel aangevuld met drukpunt- of triggerpointmassage, naar gelang de behoefte en de eventuele klachten.

 

Thaise yogamassage

Thaise yogamassage is een combinatie van drukpuntmassage en stretching op een matras op de grond. Op een rustige meditatieve wijze wordt diepe druk gegeven op de energiebanen vanuit verschillende posities.

De Thaise Yogamassage werkt zowel fysiek als energetisch diep door, het maakt spieren soepel, gewrichten en botten sterker, activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem, vergroot de energiedoorstroming en heft energieblokkades op.

Thaise Yogamassage kent een duizenden jaren oude geschiedenis. Van oorsprong had de massage een heilige status en werd alleen door boeddhistische monniken in tempels gegeven. Nog steeds zie je deze boeddhistische grondslag in de massage weerspiegeld. Een goede Thaise yogamassage wordt gegeven vanuit liefde, mildheid en respect.

Omdat de massage door de kleding heen gegeven wordt is het handig om makkelijk zittende kleding aan te trekken.

Voetreflex massage

Door allerlei oorzaken kan de doorstroming van je energiebanen geblokkeerd zijn waardoor je organen te veel of te weinig energie ontvangen. Door druk te geven op de reflex(druk)punten op de voeten komt de doorstroming van energie weer op gang en kan het lichaam zich herstellen.

Een voetreflexbehandeling is zeer ontspannend en kan verlichting geven bij uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, migraine, whiplash, darmklachten, vermoeidheidsklachten of depressiviteit.

Holistic Pulsing

Holistic pulsen lijkt op massage, maar in plaats daarvan wordt je lichaam zachtjes gepulst ( gewiegd). Holistic pulsing werkt helend en nodigt uit tot een diepe ontspanning en loslaten. De mens bestaat voor meer dan 70% uit water. Het pulsen brengt het lichaamswater in beweging. Eventuele blokkades die het vrij stromen van het water belemmeren, worden geraakt en uitgenodigd om los te laten waardoor de levensstroom weer op gang gebracht wordt. Holistic pulsen werkt heel diep door, tot op celniveau, dieper het lichaam in dan een oliemassage. Zeker bij mensen met spanningsklachten en een hoge spierspanning bereik je daardoor een dieper niveau van ontspanning. Tijdens het pulsen lig je, volledig gekleed, op een massagebank.Tarieven en openingstijden praktijk


Praktijkadres: (praktijk aan huis)

Hofdijklaan 52

1985 GD Driehuis

tel: 0255-522358/ 06-12414216

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Openingstijden (alleen op afspraak)

Maandag : 11:00 tot 15:00 uur
dinsdag: 9:00 tot 16:00 uur

Donderdag : 9:00 tot 16:00 uur

Vrijdag : 9:00 tot 14:00 uur

acceptant massagebon, deelname massagebon, de massagebon, ontspannen cadeau, cadeaubon, massage cadeaubon, massage

Tarieven

30 minuten : € 26,00

60 minuten : € 45,00

80 minuten : € 57,50