Ik ben Ilja Hoftijzer. Mijn passies zijn yoga, fietsen, hardlopen, tuinieren, gezond koken en op avontuur gaan met ons kampeerbusje. Ik heb de mazzel dat ik van mijn hobby's mijn beroep heb weten te maken waardoor ik de leukste baan ter wereld heb!

Ik zat niet altijd zo lekker in mijn vel. Ik deed vooral wat ik dacht dat er van mij verwacht werd, anderen tevreden stellen, en vooral niet te veel aandacht vragen. Totdat ik uiteindelijk vastliep en niet meer wist wie ik in de kern was, wat ik nou eigenlijk voelde en waar ik werkelijk blij van werd. Na een val liep ik een fikse hardloopblessure op en daarna een hernia.

Yoga, meditatie, bewust de stilte opzoeken en recentelijk de coachingsopleiding hebben mij terug gebracht bij mijn eigen wijsheid en uniek zijn. Mijn rugklachten zijn inmiddels al jaren verdwenen en ik ga graag nieuwe uitdagingen aan (zoals zwemmen in natuurwater in de winter).

Mijn missie is om dit over te dragen aan anderen, zodat het ook voor jou voelt alsof je nooit meer hoeft te werken, je met plezier 's morgens je bed uit springt, energiek de dag door komt en de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. En af en toe eens uit je comfortzone durven treden en jezelf uitdagen.

Ik heb de volgende opleidingen gedaan:
- NGS sportmasseur (sinds 1987)
- Opleiding voetreflexologie (afgerond 1999)
- Touch Pro stoelmassage (licentiehouder sinds 2001)
- Traditionele Thaise massage (ITM in Chiang Mai, Thailand 2007)
- Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven (afgerond 2014) )
- Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen (afgerond 2017)
- Leefstijlcoachopleiding (2021)