Yoga bij rugklachten (CAY)

Wist je dat Yoga een van de beste manieren is om chronische rugklachten aan te pakken?

In de Critical Alignment Yoga (CAY)  besteden we veel aandacht aan de (uitlijning) van de wervelkolom. We gebruiken daarbij de tools uit de CAY, de rubberen strip, de rugrol, het schouderstandblok, het hoofdstandbankje en het boogje. Deze tools geven extra steun en correctie aan de wervelkolom waardoor je nog beter leert voelen waar de stijfheid zit; waar je lichaam wel goed meebeweegt; waar teveel spanning zit en waar je juist wat extra kracht kunt gebruiken, hiermee werk je aan het verbeteren van je houding.

Deze lessen hebben een wat pittiger en meer technisch karakter dan de andere yogalessen waardoor ook mannen deze vorm van yoga prettig vinden. Ook sporters die aan hun houding, souplesse en balans willen werken en zo de kans op blessures willen verkleinen kunnen veel profijt hebben van deze lessen.

CAY lestijden:

maandag:    19:00 tot 20:15 uur

                       20:30 tot 21:45 uur

woensdag:   10:15 tot 11:30 uur

                       20:30 tot 21:45 uur

donderdag: 19:30 tot 20:30 uur

 

Prijs: €115 voor een 10 lessenkaart

Locatie: voormalige Witte Theater

                Kanaalstraat 257 in IJmuiden

De basis van CAY:

  • Ademhaling (vertragen en verstillen)
  • Ontspanning (bewust worden van spanning en druk geven op de spieren)
  • Flexibiliteit ( lang maken van de spieren, pezen en bindweefsel)
  • Coördinatie (doorgifte van beweging)
  • Kracht (balans tussen houdingsspieren en bewegingsspieren)

In de lessen maken we een directe vertaling naar je dagelijks leven zodat alles toepasbaar is in je werk en privésituatie. Je lichaam beweegt weer zoals het bedoeld is waardoor spanning oplost. Een lichaam vrij van spanning geeft rust in je hoofd.

Voor de yogalessen werk ik samen met een aantal collega's onder de naam Studio-Yogitree. Alle informatie over de yogalessen, de tarieven en het lesrooster kan je ook vinden op onze gezamenlijke website. Wil je graag een proefles mee komen doen om te ervaren of het iets voor je is?

Bel of mail me of meld je meteen aan via de gezamenlijke website.